Što je za vas luksuz? (i 10 mojih)

Luksuz je uživancija uz knjigu i kavu

Pomislite li prvo na Maldive, Sejšele, Ivekove satove, Nadanove umjetnine, vile s bazenima, dijamante ili?
Da se pojam “luksuz” može razlikovati od osobe do osobe pokazat će vam ovaj popis nekoliko luksuza za kojima bi mogle žudjeti mnoge novopečene mame:

1. Popiti kavu. Toplu ili hladnu, ne biraš, bitno da nema neidentificirani sadržaj koje je “milo moje” ubacilo dok nisi gledala. Luksuz broj jedan.

2. Istuširati se, a da ne gledaš na sat (dok tata cupka s novorođenčem ispred vratiju).

3. Istuširati se i istovremeno oprati kosu (u ovom slučaju ipak je poželjno da dijete spava, jer bi se navedene radnje mogle produljiti na cijelih 10 minuta).

4. Podružiti se s prijatelijicama koje ne razgovaraju o refluksu, co-sleepingu, BLW-u i ostalim nerazumljivim terminima. (Ima tu i razgovora o bojama kakice, ali nećemo sad u detalje.)

5. Otići na wc, a da ne osluskuješ je li dijete palo, pobjeglo… (pretiho je?!)

6. Čitati knjigu (još ako je uz kavu malo se i umislimo, prelijepo nam je i posumnjamo da možda sanjamo, ali da bi sanjale moramo i spavati, a to je tema svih tema). Zapravo, nekad je i samo posuđivanje knjige izazov sam po sebi (jer treba doći do knjižnice, ući unutra s psom i djetetom dok dijete neprekidno viče: “GAGA GAGA!!!” (pas) kao da ju vidi prvi put u životu. A ti se znojiš jer osjećaš mrke poglede na leđima. Teti knjižničarki je to sve kao sipmatično (s naglaskom na “kao”), a ne znaš koja od vas više želi da se sve ovo završi što prije.

7. Napisati molbu za posao, a da se to ne oduži na tjedan dana (ako nisi “blagoslovljena” time da se vraćaš na posao nakon porodiljnog dopusta).

8. Skuhati ručak, a da te pritom ne prekidaju aktivnosti poput ponavljanja: “Ne bacaj mamine gaće u smeće! Ostavi četku za wc na miru! Ne bacaj rolu papira u kadu! Ne hrani psa s muffinima! … (popis bi mogao ići u nedogled).

9. Prespavati noć u komadu. Eeeeh… koji je to luksuz. Čitam i čujem da neke mame taj luksuz ne dožive prve 2 ili 3 godine života djeteta. 2 ili 3 GODINE! To nisu 2 ili 3 neprospavane noći. To je 700 do 1000 (tisuću!!!) noći koje niste prospavali u komadu. Tisuću noći zaredom vas je netko probudio. Pa kako da onda ne biste bile lude i vrištale po parku?

OK, to će biti jedna zasebna tema. Vidi se po tonu da ima materijala.

10.  Natipkati jedan ovakav tekst a da te ne prekine 100 puta s “mam, mam” (daj mi jesti!), jer što bi u ovom trenu moglo biti važnije.

Uspjele smo posuditi knjigu
P.S. Uspjele smo posuditi knjigu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *