Obitelj i hrana

Šopska ili grčka salata

Šopska ili grčka salata

Šopska ili grčka salata, pitanje je sad

Kad vrućina vani udara toliko da ne palim ni štednjak, a kamoli pećnicu, vrijeme je za salatu. Šopsku salatu obožavam. Kao i grčku. Znate li razliku? Koliko sam shvatila, i jedna i druga sadrže paradajz, papriku i krastavac (ljetno “sveto trojstvo”) kao i feta sir. Grča sadrži još i masline. Pa ovisno o tome što imamo doma – takvu salatu i jedemo – šopsku ili grčku. Obje su nam odlične.
Nekad ih jedemo same, nekad uz kobasice ili meso.

Sastojci (za 2 ili 3 osobe)

2 veća paradajza
2 srednje paprike
2 srednja krastavca
200/250 g feta sira (meki i slani sir)
Sol, papar, maslinovo ulje i ocat (ili limunov sok)
100 g maslina
Po želji: nasjeckani crveni luk i svježi peršin

Priprema

1.Svo povrće i sir narezati na približno jednake kockice i izmiješati. Dodati masline.
2.Začiniti po želji (paziti da se ne presoli jer je sir dosta slan).
3.Prije posluživanja posuti sa svježim bosiljkom ili mažuranom, dat će posebnu aromu salati.

Šopska ili grčka

Šopska ili grčka salata? Koja vam je draža? Šopska salata porijeklom je iz Bugarske, a vole ju diljem Balkana (vjerojatno i šire, gdje god se nalazi balkanska dijaspora). Čest je pratitelj roštilja, a nudi se i u mnogim restoranima.



1 thought on “Šopska ili grčka salata”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *