Rolada s jagodama
Recepti

Rolada s jagodama – beze kore su jednostavne

Rolada s jagodama ala Pavlova. To je rolada s bezè korama. Samo zvuči strašno, a zapravo nije. Od bjelanjaka i šećera se umuti snijeg i to se zapeče. To je “biskvit” u ovoj roladi. Inspiraciju za ovaj recept pronašla sam kod Luke Nižetića, on ju je nazvao “Proljeće, a u meni nemir”.
Rolada je skroz nemirna, jer nestane u trenu.

SASTOJCI

5 bjelanjaka
250 g šećera
Po žellji 2 žlice šećera u prahu i 100 g listića badema
400 g jagoda
400 ml slatkog vrhnja

POSTUPAK

1.Bjelanjke miksati najvećom brzinom i postepeno dodavati šećer. Miksati sve dok ne nastane “snijeg” koji ne pada na glavu kad posudu staviš iznad glave i okreneš.
2.Pećnicu upaliti na 180 stupnjeva.
3.Listiće badema lagano tostirati na tavi, samo da malo porumene (ako se koriste).
4.Na pleh (onaj plitki za pizzu, najveći) staviti papir za pečenje, a na njega pobacati šećer u prahu i listiće badema.
5.Na to lagano stavljati hrpice snijega, pa ih razmazati da se dobije ravna površina (ne mora biti savršeno ravna).
6.Peći 5-10 minuta, ovisno o pećnici, a gotovo je čim lagano porumeni. Ne smije se prepeći.
7.Ostaviti da se ohladi i za to vrijeme vrhnje za šlag izmiksati u šlag, a jagode narezati na kolutiće.
8.Kad se kora ohladila, premazati ju šlagom i posložiti jagode na šlag.
9.Malo po malo rolati roladu, možda će ići malo teže, no samo strpljivo i uspije se.
10.Roladu uz pomoć papira za pečenje prebaciti na neku tvrdu podlogu i staviti u frižider da se ohladi i stisne (bar 2h).

Rolada s jagodama
Prije rolanja
Rolada s jagodama
Rolada s jagodama

You may also like...

Popular Articles...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *