ostaci božićnog ručka
Recepti, Slano

Ostaci božićnog ručka – što s njima?

Ostaci božićnog ručka mogu biti pravo malo blago i izvor ideja za nove ručkove. Mogu se napraviti razne salate, nabujci i sl., a ja vam danas donosim ideju za jedan vijenac od lisnatog tijesta. On je punjen ostacima božićnog ručka, s malo sira da bude ukusniji i s ljutim umacima, jer je poznato da ljuto ubrzava metabolizam i pomaže sagorjeti kalorije, a to nam svima treba nakon božićnog ručka.

SASTOJCI:
1 pakiranje lisnatog tijesta
Ostaci ručka
Šaka naribanog sira
Ljuti umak (ja sam koristila Volim ljuto Sweet chili i Vrabasco original ljuti umak)

PRIPREMA: (na ovom linku je video pripreme)
1.Lisnato prerezati po pola, pa svaku polovicu na 4 trokuta.
2.Na pleh za pečenje staviti masni papir, a na njega posložiti trokute u obliku vijenca.
3.Na deblje krajeve trokuta posložiti ostatke od ručka, i preko toga malo sira.
4.Zaliti sve s ljutim umakom.
5.Svaki trokut presavinuti prema sredini i premazati sve s jednim razmućenim jajetom.
6.Peći 10-15 minuta u zagrijanoj pećnici, na 180 stupnjeva.
7.Poslužiti uz zdjelicu omiljenog ljutog umaka i uživati!

ostaci božićnog ručka
Vijenac – ostaci božićnog ručka

Proizvode od Volim ljuto koristim već godinama, skoro od njihovih početaka. Sjećam se da smo muž i ja, ljutomanijaci, bili baš jako sretni kad smo otkrili da u Hrvatskoj netko proizvodi domaći “tabasco”. Super mi je kad netko svoju strast pretvori u posao!

Svaki proizvod koji smo probali miriše predivno, vidi se da je rađen kvalitetno i s puno ljubavi, tako da imate moju toplu preporuku za bilo što što probate. Možete se okušati i sami u proizvodnji svojih umaka, jer prodaju i sjemenke, a super stvar za poklon za vaše prijatelje i rodbinu su gotovi ljuti poklon paketi koje smo do sada također već nekoliko puta naručivali. Svaki proizvod ima i oznaku ljutine, pa se ne morate bojati hoće li vam nešto biti previše ljuto.

Uživajte u ljutome, (to je dobro za mršavljenje!) i javite ako nešto isprobate,

Tea

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *