kolač od tikvica
Recepti

Kolač od tikvica i kakaa

Kolač od tikvica i kakaa još je jedan u nizu recepata od tikvica koji će vam sigurno trebati! Šalu na stranu, jako je sočan i jaaaako je čokoladan. Miriši na kakao i čokoladu, a super paše uz kavu. Isprobali smo i nosili ga i na posao i na plažu, superpraktičan!

kolač od tikvica

SASTOJCI:

400 g tikvica
120 g brašna
40 g kakaa
4 g praška za pecivo
Prstohvat soli
1 žličica cimeta
100 g čokolade za kuhanje
20 g lješnjaka (može i bez toga)
2 jaja
50 g šećera
80 g ulja

PRIPREMA:

1.Upaliti pećnicu na 180 stupnjeva, a tikvicu sitno naribati i rukama ocijediti (stiskati između dlanova da izađe što više vode).
2.U jednoj zdjeli pomiješati brašno, kakao, prašak za pecivo, sol, cimet te nasjeckane čokoladu za kuhanje i lješnjake.
3.U drugoj zdjeli miksati jaja, šećer i ulje. Dodati ocijeđene tikvice i sve dobro umiješati s vilicom.
4.Sve prebaciti u suhu smjesu i dobro promiješati.
5.Smjesu izliti u namašćeni manji kalup za kruh (pravokutnog oblika).
6.Peći dok čačkalica kod testiranja ne bude suha, kod mene je to bilo 30 minuta (svakako provjeriti već nakon 15-20 min. jer su pećnice jako različite).

kolač od tikvica

Kolač od tikvica i kakaa može se napraviti i tako da se brašno zamijeni s mljevenim bademima ili lješnjacima, ili pak nekim drugim brašnom poput slanutkovog ili kokosovog, ako se želi dobiti kolač koji je bez glutena.

You may also like...

Popular Articles...

2 Comments

  1. Martina says:

    Odličan kolač! Hvala na receptu

    1. Draga Martina, puno hvala na komentaru 🙂

      Tea

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *