Recepti

Jaja punjena avokadom

Punjena jaja

Nekad sam mislila da su punjena jaja delicija koju je jako teško napraviti. Ne znam zašto, zamišljala sam da je to jako komplicirano. Onda sam ih napravila i doživjela fijasko. Smjesa je bila prerijetka, sve se preljevalo i na kraju sam imala prazna jaja koja plivaju u umaku. Nije bilo lijepo ni za vidjeti ni za probati.

No, nakon nekoliko pokušaja, došla sam do ovog jednostavnog i brzog recepta, kojeg želim podijeliti sa svima vama. Neka se nađe na stolu za Uskrs ili bilo koji drugi dan. Boja nije baš nešto, ali okus će to nadoknaditi.

Sastojci

4 jaja
1 avokado
1 glavica luka
Sok 1 limuna
2 žlice maslinovog ulja
Po želji soli, papra i tabasca

Priprema

1.Jaja kuhati 10 minuta.
2.Za to vrijeme u blenderu izmiksati sve ostale sastojke. (Avokado očistiti na način da se makne koštica i žlicom izdubi unutrašnjost.)
3.Kad su jaja kuhana, ohladiti ih u hladnoj vodi da se lakše očiste. Očistiti ih, prerezati po pola i izvaditi žumanjke.
4.Žumanjke staviti u blender s prethodno napravljenom smjesom i miksati dok se sve ne sjedini.
5.Smjesu za punjenje staviti u slastičarsku vrećicu (ili vrećici za zamrzavanje odrezati jedan vrh) i istisnuti smjesu u jaja.
6.Držati u frižideru do konzumacije.

Dobar tek i uživajte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *