Internacionalni sajam pršuta ISAP
Eat & go

Internacionalni sajam pršuta – ISAP 2019.

Nakon ljetnog izdanja festivala pršuta (na kojem smo se lijepo proveli) otišli smo posjetiti i njenog starijeg brata, a to je internacionalni sajam pršuta (ISAP). On se ove godine održao po 13. put.

Sajam je simbolično otvoren rezanjem jedne fete pršuta. Mogli su se kušati pršuti iz cijele Hrvatske, ali i Europe (Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Španjolske).

Internacionalni sajam pršuta ISAP

Službeni podaci kažu da se pojelo 20 tona pršuta. I mi smo skromno pridonijeli tom broju. Doma smo ponijeli nešto Drniškog pršuta, jer nam se on najviše svidio (kao i ljubazne djelatnice na njihovom štandu). A ponijeli smo i neretvanske mandarine, jer je logično da se takvo nešto nosi sa sajma pršuta.

Osim pršuta, bilo je tu i njegovih bliskih pratitelja – istarskih vina, sira i kolača, kako bi se što bolje upotpunio gastronomski užitak.

A da ne bi bilo da se samo jelo, Internacionalni sajam pršuta ponudio je i brojne edukacije, stručna predavanja, vođene degustacije i cooking show na kojem se moglo naučiti kako se pripremaju jela od pršuta.

Internacionalni sajam pršuta ISAP

Načuli smo da je, zahvaljujući sajmu i trudu stanovnika Tinjana, u pripremi Kuća istarskog pršuta, koju jedva čekamo posjetiti. To će zasigurno zaokružiti cijelu priču općine Tinjan kao općine istarskog pršuta.

Internacionalni sajam pršuta ISAP

Možda vam se svidi i...

Popularno...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *