Obitelj i hrana

Hamburgeri s buđolom i prženim lukom

Hamburgeri s buđolom i prženim lukom

“Kad zamiiiirišu jorgovaaaniiii…” Ovih dana jorgovani su u punom cvatu. Ne mogu si pomoći, ali moram zapjevati svaki put kada prođem pored njih. Neki put i na glas, što nije muzika za ičije uši. Ali zato je miris roštilja prava “muzika za moje uši”. Možda su visibabe vjesnici proljeća, ali miris roštilja je moj najdraži vjesnik lijepog vremena, proljeća i uživanja. Nema mi dražeg nego kad se iz svake ulice širi miris rošilja. Taman i da sam se upravo najela, našla bih mjesta za još jedan komadić (kad bi me netko i ponudio).

E pa da ne bi čekali da nas netko pozove – odlučili smo isprobati novi roštilj i tako su nastali ovi hamburgeri s buđolom i prženim lukom.

Hamburgeri s buđolom
Hamburgeri s buđolom

Hamburgeri s buđolom – sastojci za 1 hamburger:

1 pecivo
1 pljeskavica
2 šnite paradajza
Pola lista zelene salate
2 šnite buđole
4-5 kolutića prženog luka
Umak od 1 žlice majoneze, 1 žlice kečapa i 1 žličice hrena
Šampinjoni sa žara, nekoliko komadića

Priprema

1.Na roštilju ispeći pljeskavicu, kolutiće luka i šampinjone.
2.Prerezati pecivo, premazati ga umakom i po želji stavljati sve ostale sastojke.

Ne znam što je više dalo posebnog gušta ovim hamburgerima: kolutići luka, domaća buđola ili šampinjoni. Ali znam da ovo treba ponoviti što prije! Sva sreća pa će nam u tome svaki put pomoći Delimano Perla električni roštilj. Najdraže od svega mi je to što se lako očisti s toplom vodom i sapunom, bez ribanja i namakanja i može se koristiti bilo gdje gdje postoji pristup struji, pa se ne ovisi o Vakulinim prognozama vremena.

Recept je nastao u suradnji s Delimanom i mojim roštilj majstorom – mužem.

Roštiljajmo i uživajmo bilo kad i bilo gdje!



1 thought on “Hamburgeri s buđolom i prženim lukom”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *