Fritaja sa šparogama

Fritaja sa šparogama
Fritaja sa šparogama

Fritaja sa šparogama pravi je vjesnik prljeća. Danas vam ih donosim pripremljene na način kako me moj tata učio. Čim započne proljeće, a prestane kiša, on se probija kroz grmlje i šikaru, te sav izgreban, ali ponosan, donese najljepši istarski buket – onaj sa šparogama. Mi ih najčešće jedemo u fritaji, koju pak pripremamo i za doručak, ručak i večeru, ovisi kada nam se jede.

Sastojci za 2 osobe

Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno vrijeme: 25 min

2 žlice maslinovog ulja
1 ili 2 režnja češnjaka
100 g slanine
50-100 g očišćenih šparoga
1 dcl bijelog vina
5 jaja
1 dcl mlijeka
Žlica maslaca

Priprema

1.Ugrijte ulje i dodajte nasjeckani češnjak.
2.Čim češnjak zamiriši ubacite nasjeckanu slaninu, pržite minutu-dvije i dodajte šparoge.
3.Nakon 5 minuta zalijte s vinom i kuhajte još 2 minute da alkohol ispari. Vino se dodaje da oslabi gorčina šparoga.
4.Umutite jaja, dodajte soli i papra po želji, ulijte mlijeko u jaja i dobro promiješajte.
5.Izlijte u tavu, povremeno miješajte dok ne bude gotovo.
6.Ugasite, dodajte žlicu maslaca i promiješajte.

Fritaja sa šparogama

Dobar tek i uživajte!

Fritaja je nastala u Delimano dubokoj tavi Stone Legend CopperLUX, koja provodi toplinu jako brzo i jako puno, pa se preporuča da se koristi s manje energije nego što je uobičajeno. Ja sam fritaju pekla na najmanjem ringu na plin (a inače bih koristila srednji). Palac gore za uštedu energije i vremena!

Fritaja sa šparogama jedno je od mnogih tradicionalnih istarskih jela, a druge recepte možete pronaći klikom na ovu poveznicu.

1 comment on “Fritaja sa šparogama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *