Recepti

Fritaja sa šparogama

Fritaja sa šparogama

Danas donosim moje vjesnike proljeća – šparoge, pripremane na način kako me moj tata učio. Čim započne proljeće, a prestane kiša, on se probija kroz grmlje i šikaru, te sav izgreban, ali ponosan, donese najljepši istarski buket – onaj sa šparogama. Mi ih najčešće jedemo u fritaji, koju pak pripremamo i za doručak, ručak i večeru, ovisi kada nam se jede.

Sastojci za 2 osobe

Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno vrijeme: 25 min

2 žlice maslinovog ulja
1 ili 2 režnja češnjaka
100 g slanine
50-100 g očišćenih šparoga
1 dcl bijelog vina
5 jaja
1 dcl mlijeka
Žlica maslaca

Priprema

1.Ugrijte ulje i dodajte nasjeckani češnjak.
2.Čim češnjak zamiriši ubacite nasjeckanu slaninu, pržite minutu-dvije i dodajte šparoge.
3.Nakon 5 minuta zalijte s vinom i kuhajte još 2 minute da alkohol ispari. Vino se dodaje da oslabi gorčina šparoga.
4.Umutite jaja, dodajte soli i papra po želji, ulijte mlijeko u jaja i dobro promiješajte.
5.Izlijte u tavu, povremeno miješajte dok ne bude gotovo.
6.Ugasite, dodajte žlicu maslaca i promiješajte.

Fritaja sa šparogama

Dobar tek i uživajte!

Fritaja je nastala u Delimano dubokoj tavi Stone Legend CopperLUX, koja provodi toplinu jako brzo i jako puno, pa se preporuča da se koristi s manje energije nego što je uobičajeno. Ja sam fritaju pekla na najmanjem ringu na struju (a inače bih koristila srednji). Palac gore za uštedu energije i vremena!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *