Kruh od bučinog brašna
Recepti

Domaći kruh od bučinog brašna – napravite svoj za samo 1 sat

Zašto ovaj brzi kruh od bučinog brašna? Nije li lijepo imati svoj topli, friško pečeni kruh za samo jedan sat? Da samo mogu prenijeti miris koji se širi kućom dok se peče kruh. Doslovno mi cure sline, naglo postanem gladna i ne mogu dočekati da bude gotov. Da okusim finu hrskavu koricu i mekanu sredinu. Da ga podijelim s najdražima. Zato domaći kruh. Jer mi se nekad neda otići do trgovine i kupiti tzv. kruh koji se pojede u jednom obroku, a vama? Volite li da kad vam kuća cijeli dan miriše na njega? Nije li super što ima malo sastojaka, a pruža puno zadovoljstva?

Može se raditi i s običnim bijelim brašnom, kao i s kukuruznim i drugima, samo onda treba pripaziti da omjer bude otprilike 80:20 u korist bijelog brašna.

Kruh od bučinog brašna
Kruh od bučinog brašna

Ako vas zanima još ideja za recepte, navratite na moj Instagram: Mamika.tea

Sastojci za manji kruh

80 g bučinog brašna i 320 g bijelog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
2 žličice soli
3 dcl mlake vode
2 žlice maslinovog ulja

Priprema

1.Sve sastojke staviti u zdjelu i rukama promiješati. Smjesa će biti ljepljiva i neoblikovana, to je ok i tako treba biti.
2.Prekriti krpom i ostaviti pola sata na toplom (uz radijator ili neku peć).
3.Upaliti pećnicu na 200 stupnjeva.
4.Smjesu izliti u kalup i staviti peći na 35 minuta.
5.Nakon pečenja, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.

Sastojci za veći kruh

100 g bučinog brašna i 7000 g bijelog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
3 žličice soli
6 dcl mlake vode
2-3 žlice maslinovog ulja

Priprema

1.Sve sastojke staviti u zdjelu i rukama promiješati. Smjesa će biti ljepljiva i neoblikovana, to je ok i tako treba biti.
2.Prekriti krpom i ostaviti pola sata na toplom (uz radijator ili neku peć).
3.Upaliti pećnicu na 170 stupnjeva.
4.Smjesu izliti u kalup i staviti peći 50 minuta.
5.Nakon pečenja, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.

Kruh od bučinog brašna
Kruh od bučinog brašna

You may also like...

Popular Articles...

1 Comment

  1. […] Pešt ili zaseka je dodatak jelima, koji se može staviti u razna jela poput maneštre (variva) i graha. Neki ga prethodno preprže na tavi, a neki stave direktno u lonac na početku kuhanja. Može poslužiti i kao izvrsno predjelo. Naime, on se koristi i kao namaz za kruh, a predstavlja pravu gurmansku deliciju ako ga se posluži na domaćem kruhu. […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *