crni rižoto
Recepti

Crni rižoto od sipe

crni rižoto
Crni rižoto

Crni rižoto se lagano sprema ako se koristi kupovno crnilo. No, ako se sami spremate na čišćenje sipa – sretno! Trebat će vam strpljenja, rukavice i YouTube – ja sam ih čistila prema Šiminim uputama u ovom videu. Umjesto toga možete kupiti smrznute sipe ili pak samo crnilo od sipe (ima u dućanima na odijelima gdje su kavijar, inćuni i slične delikatese).

SASTOJCI

2 režnja češnjaka​
2 sipe​
1 velika šalica riže​
1 dcl vina​
Crnilo od sipe​

POSTUPAK

1.Sipu očistiti i narezati na komadiće otprilike 2×1 cm.
2.Na maslinovo ulje dodati pritisnuti češnjak i čim zamiriše ubaciti rižu. Malo ju tostirati pa podliti s vinom. Miješati i dodavati temeljac ili vodu i tako 10 min.
3.Ubaciti sipu i nastaviti dinstati još 5-10 min, dok se riža ne skuha. Začiniti po želji.
4.Na kraju dodati crnilo od sipe i kuhati još minutu-dvije.

Ako trebate još recepata – svratite na moj Instagram profil Mamika i dođite da se družimo 🙂

A još jedan pravi morski recept je tu: kozice na buzaru. Buzaru spremamo sa svime i svačime, tako da uskoro slijedi i sa školjkama. Možda od ljetne sezone neće biti ništa, no barem si kroz hranu možemo predočiti mirise i okuse našeg Jadranskog mora.

Dobar tek i uživajte, voli vas Tea ( Mamika)

You may also like...

Popular Articles...

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *